Podcast ‘De kwestie Sjostakovitsj’

Musicoloog en componist Leo Samama gaat in deze podcast in gesprek met regisseur Aike Dirkzwager en toneelspeler René Groothof. Met welke kwestie worstelt Sjostakovitsj precies, waarom is het leven van de componist zo interessant, wat maakte zijn muziek zo bijzonder en hoe wordt zijn verhaal in de voorstelling toch met een flinke dosis humor verteld? Je hoort het in deze podcast.

Opname podcast in de studio

De kwestie Sjostakovitsj
Beer Muziektheater presenteert met ‘De kwestie Sjostakovitsj’ een ontroerend, geestig en muzikaal toneeldrama tegen de achtergrond van een dictatoriaal regime onder Stalin.

Dimitri Sjostakovitsj (1906 – 1975) leeft in voortdurende angst. Het dilemma van de wereldberoemde Russische componist, die leefde en werkte tijdens het Stalinistische bewind, is Faustiaans te noemen. Kan hij zijn artistieke integriteit behouden zonder tegen de haren van Stalin in te strijken? In ‘De Kwestie Sjostakovitsj’ maakt de componist de balans op. Weet hij nog wie hij is onder zijn façade van Sovjet-componist, of is hij zichzelf in de loop van de tijd kwijtgeraakt.

De Kwestie Sjostakovitsj is van januari t/m maart 2024 te zien in verschillende theaters in Nederland. Check voor meer informatie en de speellijst www.dekwestiesjostakovitsj.nl.